FAQ - frågor och svar för massagebehandlingar

Vid ditt besök försöker jag få en bild av ditt hälsotillstånd med hjälp av en aktuell(!) anamnes. För att du ska få bästa möjliga behandling kan du fylla I ett formulär, men detta sker helt på frivillig basis. Efter en kort avstämning börjar vi med behandlingen och därefter får du vila en stund.
Det finns möjlighet att ta en dusch efter behandlingen om så skulle önskas.

Eftersom jag gör allt för att ge dig lugn och ro, finns det ingen stress på mina möten. Det betyder att det alltid finns tid att komma i lugn och ro, att ta en dryck och att fylla i en anamnesformulär för att berätta något om dina besvär och dina önskemål. Även efter massage finns det tillräckligt med tid för att slappna av lite. Vänligen planera minst 10 minuter mer tid (utöver din faktiska massagetid).

För att varva ner är det bäst att komma 5-10 min tidigare. Jag har en mysig farstu där du kan sitta en stund, dricka någonting och stänga av mobilen.

I slutet av behandlingen bör du röra långsamt på dig. En del människor kan känna sig lite yra eller trötta men symtomen försvinner inom kort tid. Det kan hända att du känner någonting (som kan likna träningsvärk) i områdena som behandlats, men det försvinner av sig självt inom en eller två dagar. Reaktioner som trötthet, lätt huvudvärk, täppt näsa och ökad urineringsbehov är vanliga. Om mögligt, bör man ta det lugnt efter massagebehandlingen. Det finns vissa fall där man inte ska få en massage: Läs mer här.

Du har möjlighet att swisha mig eller betala kontant. Kursavgifter betalas innan kursen börjar. Överföring möjlig.

Javisst, det finns. Bara skriv ett mejl med önskat belopp och hämta presentkortet hos mig. Kontakta mig om du behöver få det skickat hem till dig eller om du vill ha det digitalt via epost.

Du bör undvika massage när du är sjuk, då det kan försämra tillståndet och öka risken för att smitta massören.

Ja, det är möjligt så länge det inte finns några komplikationer. Rådfråga gärna din barnmorska.

Vid massage klär du av dig så mycket som du känner dig bekväm med och behåller underkläder på. Det är rekommenderat att undvika tighta jeans eller liknande för en mer behaglig upplevelse. Jag lägger stor vikt vid handduksteknik och ser alltid till att delar av din kropp som jag inte aktivt arbetar med är täckta. Du kommer inte behöva känna dig kall eller överexponerad.

Trivselregler för barndans

Kom i tid till din kurs
Ombytt till danskläder
Ha vattenflaska med dig

Under en danslektion är vi aktiva hela tiden. På dansmösspassen gäller detta både förälder och barn, som båda dansar tillsammans. Det bästa sättet att inspirera sitt barn är att själv vara glad och delaktig.

Om ni har två syskon i gruppen så kan ni vara en eller två föräldrar. Syskon som inte är anmälda till kursen kan tyvärr inte vara med i salen, utan får i så fall vänta utanför med en annan förälder/ledsagare.

Det är många nya intryck för de små dansarna att ta in när de kommer till dansen första gången. Som danslärare arbetar jag för att fånga alla barns uppmärksamhet, men bli inte orolig om ditt barn inte omedelbart följer alla rörelser. Av erfarenhet vet vi att vissa barn blir förtjusta direkt, medan andra kan behöva ett par tillfällen för att först studera omgivningen innan man själv börjar röra sig. Våra förväntningar är inte att alla barn ska utföra varje rörelse perfekt. Jag vill skaffa upplevelse av dans, musik och rörelse - intryck som leder till dansglädje!

Pratar med ditt barn innan kursen börjas förr att det vet vad hen förväntar sig och att du är med i danssalen eller inte (beroende på kurs) eller vissa gärna några kort på min webbsida. Det underlättar inledningen för barnen sjufalt.