Wellness

MASSAGE ÄR BERÖRING PÅ BÅDE KROPP OCH SJÄL

Lyssna på kroppens signaler!
Är du spänd, stressad eller bara vill unna din kropp någonting? Kom och varva ner i en harmonisk atmosfär och avkopplande miljö hos mig, och skäm bort din kropp med en behandling där endast du står i fokus.

Massage har många positiva effekter:
 • Minska muskelspänning
 • Smärtlindring
 • Musklerna blir mjukare, mer elastiska och rörliga
 • Temperaturen i musklerna ökar
 • Ökat endorfinutsläpp
 • Ökad blodvolym och lymfcirkulation i och med förstoringen av blodkärlen, samt förbättrad oxygentransport
 • Ökad egen kroppskännedom
 • Lugnande effekt på nervsystemet
 • Genom avkoppling fördjupas andningen
 • Immunförsvaret stärks
 • Ökad avslappningsförmåga
 • Bättre sömn
 • Hjälper till att smälta den stressiga vardagen
Kontraindikationer
När ska du avstå en massage?
Vid:
 • Inflammatoriska processer (t.ex.halsfluss, feber/infektioner, inflammationer av ryggkotor)
 • Akut ryggradstrauma
 • Färska frakturer och mjukdelsskador
 • Graviditet (under de första tre månaderna, därefter är endast lättare massage rekommenderad)
 • Cancer (Vid alla former av cancer bör en läkare tillfrågas om det är lämpligt att få massage)
 • Osteoporos (med uttalad benskörhet är endast lättare massage rekommenderad)
 • Akut diskbråck
 • Hjärtsjukdomar, ingen massage inom 3 månader efter hjärtinfarkt eller slaganfall
 • Hudsjukdomar
 • Epilepsi

Djup klassisk massage
540/690/990 kr.

Med den klassiska massagen lindras besvär som ont i nacken, huvudvärk och spända muskler. Genom knådning, glidning och tryck löses spänningar i kroppen upp. I denna massage används olika behandlingsmetoder så som bindvävsmassage och triggerpunktsbehandling samt muskeltöjningar.

45/60/90 min.
Express massage - massagestol
250 kr.

Ett utmärkt alternativ till massagebänk. Snabb avkoppling med effektiva grepp- och trycktekniker erbjuds. Den utförs helt påklädd och utan olja.

20 min.
Anti-stress-massage
375 kr.

Denna behandling fokuserar på nacke och axlar, vilka ställs hårda krav på under hela dagen.

30 min.
Hot-Stone massage
890 kr.

I denna kombinationsbehandling används varma lavastenar och eteriska oljor. Basaltstenarna, som avger värme, förstärker och fördjupar massagen, och de eteriska oljorna reducerar spänningar. Detta ökar blodcirkulationen och sätter igång lymfsystemet så att kroppen kan göra sig av med slaggprodukter. Stenarnas värme gör att du snabbt upplever djup avslappning. Behandlingen har en lugnande och stress-reducerande effekt, samtidigt som den ger ny energi och kraft. Rygg och ansikte står i fokus.

60 min.
Honungsmassage
950 kr.

Honungsmassage är en gammal tibetansk massageform. Ekologisk honung används för att rena kroppen med ett ”dragämne” som hjälper att suga ut slaggprodukter samtidigt som honungen överför sina utmärkta läkande egenskaper. Massagen utförs som ryggmassage där honungen, som innehåller enzymer, vitaminer samt olika mineraler arbetas in i och absorberas av huden med hälp av cirkelformiga rörelser. Honungen masseras direkt på huden och stryks ut med cirkelformiga rörelser djupt in i huden. Musklerna både stryks, lyfts och trycks. När slaggämnet pressas upp genom porerna kan huden bli lite röd. Denna behandling förbättrar blodcirkulationen och hjälper mot celluliter. Honung har som egenskap att den absorberar toxiner. Den hjälper också att borttransport av organismen och arbete av matsmältningsorganen kommer igång. Huden rengörs och lymfcirkulationen förbättras genom denna behandling. Efter massagen blir huden silkeslen.
OBS! Rekommenderas ej för honungsallergiker, gravida, eller personer som har blivit opererade på ryggen under det senaste halvåret.

60 min.

Pilates

Motion vuxna
Motion med barn
Babymassage

Har du en nyfödd hemma? Ge en bra start i livet med babymassage för spädbarn. Kursen riktar sig till föräldrar med bebisar mellan 2-6 månader. Det är rekommenderat upp till ca 6-7 månader pga barnets ökande behov av att röra på sig! Under kursen kommer vi att blanda praktik (förutsättningar för massage, olika tekniker samt stegvis introduktion, massage vid magknip, avslappningsövningar, osv.), teori (du får en kurskompendium) och lite diskussion om aktuella frågor medan vi fikar efteråt.
Babymassage kan

 • skapa anknytningen mellan dig och barnet,
 • stärka barnets kroppsuppfattning och din känsla om dess kropps gränser,
 • hjälpa matsmältningen och kan förebygga kolik,
 • förbättra cirkulationen och immunförsvaret,
 • vara avslappnande och lindrar stress för mamma OCH bebis,
 • hjälpa att komma i kontakt med andra föräldrar och bebisar.

För att kursen skall startas behövs minst 4 anmälda barn och vi kommer att vara max. 5 barn samt föräldrar. Om intresset är högt startas kurser fortlöpande vid samma eller andra tider efter överenskommelse. Vänligen kontakta mig vid intresse.

90 min.
Barnvagn-Workout

Är du nybliven mamma eller pappa och har ingen tid för träning? Sover ditt barn bäst i barnvagnen i friska luften, eller är nöjd om bara barnvagnen rör sig? Kombinera detta och träna med mig ute i grönskan. Vi utnyttjar barnvagnen som träningsredskap och tränar styrka och kondition. Du behöver ingen ytterligare utrustning.
Vi tränar i ur och skur (förutom i oväder).

Kursen äger rum i Bohus. Om det finns flera intressenter kan kursen också erbjudas i Nödinge, Älvängen eller Surte. Ta kontakt med mig om du är intresserad.

45 min.
Urstark mamma

Jag kan tänka mig in att du som nyblivande mamma eller pappa inte har så mycket tid för något annat än din bebis, samtidigt som många längtar efter att aktivera sin kropp efter en jobbig graviditet - eller sympatigraviditet ;) På det här passet kan du ta med din bebis, som kan ligga på träningsmattan hos dig. Du tränar under, över, bredvid och med hen.

Vi är max. 4 mammor/pappor, varför det är helt okej om bebisen skriker eller om man behöver amma eller byta blöja under passet.

60 min.
Graviditetsyoga

Träning med lugna rörelser för dig som väntar barn.
Vi förbereder kroppen för ansträngningen av den ytterligare graviditeten och förlossningen. Studier har visat att träning under graviditeten ökar välbefinnandet, minskar risken för svullnader, ökar lungkapaciteten, ger minskad trötthet och förbättrad sömn. Dessutom kan din kropp tillhandahålla mer uthållighet, styrka och syre under förlossningen. Vi fokuserar på mage-, rygg- och bäckenbottenmuskulatur, vi töjer kroppen och gör andningsövningar — inspirerad av Yoga och Pilates.

Vi är max. 4 personer för att kunna anpassa kursen efter varje deltagares behov, som kan variera på grund av olika saker, t.ex. på hur långt in i graviditeten man är.

OBS! Det är viktigt att du är medicinskt frisk och har en graviditet utan problem, smärtor eller risker! Kontakta din läkare eller barnmorska om du är osäker på om du kan delta!

60 min.

Barn- och Jazzdans

Barn älskar motion! De vill hoppa, snurra, springa, flyga, uppleva och prova alla motionsformer. Med hjälp av lekfulla experiment och imitationer upplever barn glädje, spänning och avkoppling. Samtidigt har dans ett brett spektrum av positiva påverkningar på motoriska, sociala och kognitiva utvecklingsprocesser. Framför allt ökas koordinationen. Barn stärker därmed ett positivt självförtroende.

Jag har dansat sen jag var 4 år gammal. Jag har lärt mig balett, rytmisk gymnastik och modern dans i flera år. En väsentlig del av min yrkesutbildning har bestått av pedagogisk barndans.
I 25 år har mitt hjärta slagit för jazzdans och jag har undervisat barn i denna dansstil sedan jag har fyllt 16 år. Jag vill förmedla mycket dansglädje och förmågan att uttrycka känslor med dans och att minska vardagsstressen. Dansglädje står alltid i förgrunden!
DANSMÖSS
för 2- till 4-åringar

Det här är en kurs för småbarn plus mammor eller pappor. Tillsammans med en medföljare (t.ex. mamma, pappa, mormor, morfar, moster, farbror) vill vi ha det roligt genom rörelse. Med partnerdanser, gruppdanser, rörelsespel och koordinations- och partnerövningar förbättrar vi kroppskänslan, främjar den motoriska utvecklingen, stödjer det sociala beteendet, och tränar rytmkänslan. Även mamma och pappa kommer igång och har en intensiv stund med barnet.

40 min.
BARNDANS
för 4- till 6-åringar

Inom kursen utvecklar vi små dansberättelser, dansa till barnsång och sätta ihop enkla koreografier till aktuell musik. På så sätt stimuleras barnens kreativitet och rytmkänsla samt deras kroppsmedvetande. På ett lekfullt sätt lär vi oss första dansgrunder och rums- och stegkoordination, kroppsuppfattning och lätta grundläggande rörelser från modern balett.
Barnet måste vara tillräckligt moget för att klara sig utan förälder under danspasset. I slutet av kursen (sista träningsdagen) bjuder vi föräldrarna in i danssalen och visar till dem vad vi har lärt oss i passen.

40 min.
D!SNEYDANS
för 4- till 7-åringar

En sagolik dansprogram för prinsessor, prinsar, feer, älvor, hjältar, pirater och riddare från 4 till 7 år. Vi dansar en mix av olika dansstiler till musik av välkända Disneyfilmer och -sagor.
Barnet måste vara tillräckligt moget för att klara sig utan förälder under danspasset. I slutet av kursen (sista träningsdagen) bjuder vi föräldrarna in i danssalen och visar till dem vad vi har lärt oss i passen.

40 min.

Jazzdans

Jazzdans förenar isoleringsrörelser med klassiska rörelsetekniker från baletten. Vi kombinerar mjuka rörelser med kraftfulla rotationer, språng och kula moves. Idag dansas jazz huvudsakligeni musikaler och musikvideor.

Rytmikpedagogik

Från det första hjärtslaget upplever vi rytm. Rytm är överallt. Rytmikpedagogik är en form av musik- och rörelsepedagogik. Den omfattar samspelet mellan:

 • musik
 • rörelse och dans
 • språk och röst
 • fantasi och kreativitet
 • grov-/finmotorik och balans
 • koncentration
 • socialt beteende och kommunikation

Under kursen använder vi olika percussionsinstrument exempelvis skallra, trumma eller tamburin.
Barnen får regelbundet notblad med låter eller inspiration för roliga rytmikspel och -övningar hemma.

Grundstenen till min musikalisk utbildning las redan vid 4 års ålder. Under åren har jag lärt mig att spela 5 olika instrument (blås- , tangentinstrument) och ett brett spektrum av musikteori. Det var roligt att spela dessa instrument men jag saknade passion. Vid 17 års ålder började jag att ta trumlektioner och insåg snabbt att pulsen fängslade mig. Jag älskar den energin som innebärs av percussion och jag skulle vilja förmedla den. En väsentlig del av min yrkesutbildning har bestått av rytmikpedagogik. Faktumet att jag gillar att sjunga och barnkurser kompletterar varandra perfekt.